Project omschrijving

Museum Spakenburg

Museum Spakenburg vertelt op beeldende wijze het verhaal van de gemeente Bunschoten. Verdeeld over acht historische panden rondom de Watersteeg vind je een verrassend rijke collectie schilderijen, meubilair, porcelein-aardewerk en uiteraard klederdracht.  Op een interactieve manier word je meegenomen in het leven, de traditie èn de vernieuwing van deze bijzondere gemeente. Tijdens de Visserijdag geldt een gereduceerd tarief. (25 % korting op de gebruikelijke entreeprijs.)

96933a84f4e755d6c682707e0a6933c9_f9Museum Spakenburg en de Visserijdag

In het museum staan spannende tegenstellingen centraal. Door  thema’s wordt op de verschillende tegenstellingen zoals Arm & Rijk, Voor & Tegenspoed, ingegaan.
In Bunschoten-Spakenburg heeft de tijd niet stilgestaan; zowel thema’s als industriële bedrijvigheid als voetbal (Blauw & Rood) hebben een plek in het museum.

Het sfeervolle museumcafé – waar je van koffie/thee of fris met Spakenburgse lekkernijen kunt genieten – is tevens een interactief informatiepunt over de Grebbelinie. Het museumcafé is ook toegankelijk zònder een bezoek te brengen aan het museum.

De pittoreske Watersteeg is open en brengt je naar het buitenterrein waar door de vrijwilligers Gijs, Jaap en Roelof vis gerookt (en verkocht) wordt. Er worden zeilen en netten getaand en netten gebreid/geboet.